8 Ocak 2013 Salı

çilgin bir ders saati!






Bugun resim sanat dersinde, nerdeyse çildiricaktim. iki saatlik ders oldu alti saat.Anca kendimden tatmin olabildim, ustelik tamda tatmin sayilmaz ya !!!
eh bir nevi diyelim…
Hocama gelince , aaayyyyy bir kadin bu kadar mi sinir bozar ? Dogru durust bir  bir sey ogretmedigiyle kalmiyor, ustune ustelik, tutturuyor, modelime renklerime, kadar seçmeye kalkiyor.  Sadece ve sadece, kendi tarzindan anliyor. Baska bir sey gormekte istemiyor, fikirde almiyor, distan hiç mi hiç bir modelde istemiyor, bir soru sorduk mu bilmem deyip geçiyor, yada daha once soylemistim deyip atlatiyor…Birde, resimlerimi sonuna kadar bitirmemi istemiyor, yeter artik bitmis bu, bozucaksin deyip elimden tablomu kaçiriyor.Gulmeyin ,samimi soyluyorum,bazen elimden bile, fircayi alip benim resimime  rotuj yapicam diye nerdeyse resimlerimi bozuyor ! hele ona  çok gicik gidiyorum : elimden fircayi aldigi an, içimden nerdeyse çinnet geçirir gibi oluyorum.…Bu sabirli halimle dahi,onun bu hareketlerine, sinirden patlamamak elde deyil : Grrrrr!
 Yaaaa sanat dedigin insanin içinden gelmeli , her insanin kendine gore bir tarzi olmali, onu gelistirmeli, yaratici olmali…yok arkadaslar! illahi onun dedigi olucak, o tarzdan olucak,onun  seçtigi renkler olucak…
Inanin, senenin basindan beri sesimi çikarmiyorum, sabirli sabirli hocadir diyorum, o bilir diyorum …kendi kendime “ sen kendini ne saniyorsun kizim???” diyorum ; “daha dun bugun olmadan hocani elestirmeye baslama “ diyorum…Diyorumda diyorum …
Halbuki ,herkes begeniyor yaptigim resimleri, en azindan begendiklerini soyluyorlar,(acaba ,kibarlik olsundiye mi begendiklerini soyluyorlar diye dusunmuyorum deyil bazen, ama tanimadiklarim insanlarda, bir gorduklerinde waow diyorlar! Demekki diyorum olaganustu olmasada gene fena deyil yani!) yok yok! Hatta,ben,  kendinin bile  çok hoslandigindan eminim . Biliyor ki benim kendime has bir tarzim var,onun disina çikmaktan hayli zorlaniyorum.Yok olmucak anam, senin daha bir tarzin olmamali! Hatta sen onun yaninda hiç olmamalisin.
Yaaa benimle ugrastigin kadar git birde baska ogrencilerle ugras, biraz unut beni  hocaaam!!! unut yaaa !! biraz ozgurluk alani birak! nefes alayim!!!…
Samimi soyluyorum, arkadaslar hiç  zevklerimiz uyusmuyor! tarzini ,zevkini hiç mi hiççç begenemedim  gitti bu hocanin !
Bu nasil bir hoca???deliricem!!!herhalde delirdim bile! aacaba delirdim de kendimden haberim  yok mu ????
Ustelik ikinci ayda emekli olucakti, bugun emekliligini, bir ay daha uzattigini soylemez mi!!! Vay halime! vay halime!   Imdaaaaaaaaaaaaaaaaat!!! iste simdi delirdiiiiim!!


13 yorum:

  1. :)
    tımım tımım sakin ol yaaaa anlamıyor o resimden.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resimden anliyordur, anlamasina ama herhalde hocaliktan anlamiyor gibi geliyor bana deep kardesim :(

      Sil
  2. Kuzummmmmmmm sıkma tatlı canını sennnnn. Ben yola çıktım gelip döveceğim onu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin ha Vuslat abla ! benim için oyle sorunlu olaylara girmene asla izin vermem; ustelik sana hiç kiyamam!!!
      saka bir yana vuslat ablacim ya dun aksam, olayin etkisinden dusunmeden boyle bir sey yazmistim, ama pisman oldum gibi : niye içimdeki hirçin sesleri disa vurdum diye,fazla içimi açmaya aliskin deyilim, benim genelde çok çekingen bir yapim vardir.Normal hayatimda konuskan bir insan da deyilim.opuyorum seni koskocaman :)) yinede hocami dovme niyetin çok hostu ;))

      Sil
    2. bir onceki yorumun için gereken yapilmistir vuslat ablacim, çok uzuldum :((( geçmis olsun,insallah ameliyatlarin gereken sonuçlari vermistir diye dusunuyorum.Nasilda anlamisim zekani ??? Yalniz bitmemisti sanirim, senin bloguna yorum yazamiyorum(onaylamadan kayit ettigi için)OPUYORUM KOSKOCAMAN!

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. :))) gulme yaaa prenses !niçin ben bu duygularimi yazdim ki???

      Sil
  4. :))) Sakin ol ver adresi Beyaz'a o döver onları:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz keyifli keyifli guluyor, ama Vuslat ablacim yola cikmis bile,eyvahhh hocami kesin dovucek kugum ! ;)))

      Sil
  5. Ah İpeğim ya. Kısaca anlamamış o seni, belki zaman içinde bir düzene girer. Lütfen canını sıkma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslinda severde beni ,bende onu severim ,ama gel gelelim, hocalik yapma sekline çok kiziyorum,Aslim ben, ogretici bir yani yok, hep empoze ediyor,ona çok bozuluyorum : bu sanat ,insanlarin duygularini one geçirmeli, ve o duygulari tualde yasatmak için bir takim tekniklere ihtiyacim var ,ben onun için ders almak istemistim. ama bilgi aktarmadigi gibi, kendi tarzindan devam etmemiz için bizi zorluyor...girer girer Aslicim, SEN CANINI SIKMA BOS VER BEN UNUTTTUM BILE :)SEVGILER !

      Sil
  6. Ayy değişik oluyor bu tipler,bizim okulda da soyut resimler yapan bir hocamız var o da bir garip mesela ona ben çok gülerim bir de ne biliyim insan sanatla ilgilenen kişilerden sanki daha farklı daha bir incelik bekliyor göremeyince de ya sinirleniyor ya da durmadan gülüyor benim gibi:)

    YanıtlaSil
  7. yaaa sorma Bahar, bu da epey garip bir kadin :)

    YanıtlaSil