18 Eylül 2015 Cuma

Sitem...



Görsel : Vladimir Volegov
                                                 
Bıdı bıdı bıdı...



Bazi insanlar nedense kötü olmak için kendilerince yeterli sebepler üretebiliyor ! Ve sonra başlıyorlar kendilerini haklı  çıkarmak için anlatmaya :  Evet biliyorum böyle düşünmemem gerek ama işte dayanamıyorum, evet böyle yapmamam gerek ama bir anlık öfkeye geldim, Allah affetsin dedikoduya giriyorum ama , diye diye anlatıyoruz maşallah bir bir her bir şeyi. Sanki dünyanın en suçsuz insanıymışız gibi, sanki dünyanın en mahsum insanıymışız gibi! Sütten çıkmış ak kaşığız mübarek ! Hep maduruz, hep safız, hep günahsızız, hep arkamızdan iş çevirmişler ... 


Ve sonra birilerimiz de bunları dinliyoruz. Bazen toplu halde dinliyoruz, bazen yanlız, ve bazen nezaketten ötürü , bazen riyakarlığımızdan, bazen korkaklığımızdan, bazende karşı tarafa ayıp olmasın diye hep susuyoruz! 
Peki susmamak gibi bir tercihimiz var mı ? ...
Bulunduğumuz toplum yeteri kadar gelişmiş ise, kolay alternatif bulunabiliyor ! Bir kaç kişi, veya aramızdan biri hemen  duruma mudahale edip, konuya nasıl bakılması gerektiğne karşı, bir kaç sey söyleyip, diğerleri de hem fikir olup madur gibi gözükmek isteyen insana, incitmeden, izah edebiliyor veya  konuyu kapatabiliyor ! Çünkü biliyoruz ki, iyi bir insan her ortamda iyidir, hatta kötülere karşı bile kötülük yapamaz, kötülük düşünemez, içi yanar, yüreği sızlar, belkide üzüntüsünden kahrolur,   ama yine de kötülük yapamaz. Ve asla, kötü niyetli bir eyleme geçemez ,  madur olduğu durumları her ortam hiç anlatamaz . Belki iffetinden belki kültüründen belki yüksek imanından, belkide sadece olaylara iyimser baktığı içindir  ama kesinlikle başından geçen her bir kötülüğü anlatamaz !
Fakat olucak ya , maalesef  dar beyinli insanların arasında     konuşulan bu tür konular  " söz konusu madurumuza " gaz vermekle yetinmeyip bir kaç anekdotta kendileri ekliyor ! Ve dedikodular, gereksiz sözler, tadsız sohbetler başını alıp gidiyor ...
İşte böyle ortamlarda benim tüğlerim ürperiyor,  canım sıkılıyor, ve boğulurmuşcasına dararıyorum...  Her insanın sorunu olabilir, her insan bir diğer insana karşı madur da kalabilir ama bu durumu gelipte ulu ortamda anlatmak bana pek dürüst gelmiyor ! Sağlıklı da gelmiyor. Birde bazı insanlar var sanki içini sadece sana dökermişcesine anlatır ama aslında size gelesiye kadar en az kırk kişiye anlatmıştır bile, hatta, anlatmaya devam da edicektir ...
İşte böyle sevgili okurum etrafınızda güvenebiliceğiniz sağlam ve iyi niyetli kültürlü insanların bol olması dileğiyle sevgiler !
Hayirli cumalar ...

11 yorum:

  1. ay senin orda kim dedikodu yapıyor yaa türkler mi. yoksa yabancılar da dedikoducu muuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Eveeet yaaaa!!!! Hemde nasıl dedikocudur onlar bir bilsen Derp kardeşim benim bizim insanlarımız onların yanında hiç kalır ! Hem sonra en çok dedikodu iş yerletinde olurmuş yaaaa!!! ;) :))

    YanıtlaSil
  3. güzel yazmışsınız ellerinize sağlııık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmsenaryom hoşgelmişsin canım çok teşekkür ederim :))

      Sil
  4. ay hakkatten her yerdeler yaa. benda bazn dinlemek zorunda kaldıgımda çok sıkılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demii Yasemin ama!!! yok bir bahane bulup çekip gitmesi kolay ama tabiat blşluk kabul etmez boş bırakılan arazide dikenler biter onun için kibarca da olsa adalet için mudahale etmek gerektiğini düşünüyorum ! Hep iyiler susarsa kötüler bütün alanları kaplar ! öyle olmuyor mu hep zaten ???

      Sil
  5. takibe aldım bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgelmişsin canım tabiki memnuniyetle ! :))

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Amanda hanimişde benim Edacığımmış daaaa:):) Amanda ben oraya gelirsem o dedikodu yapanların saçlarını tutupta yolmazmıymışımdaaaa!!!!!! Elimde terliklen kovalarmışımdaaaaa!!!!! Ayyyhhh.......O dedikodu şeysi heryerde var..En güzeli hep uzak durmak hep..Ben artık insanlar yokmuş gibi davranıyorum..Takmıyorum yani:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) ayy çok tatlısın yaa ! Çok güldüm !
      En doğrusu aslında !

      Sil