18 Ekim 2013 Cuma





Kurban bayrami kutlamalarimiz gayet guzel geçti!

Cevremizde ilk defa , kadin kollari olarak camimize sahip cikmak için  bir dernek olusturduk. Sizlere Turkiye'de biraz belki garip gelir, fakat yurt disinda boyle degerlere sahip çikmamiz sart. Yoksa ufakda olsa, kuçukte olsa, yari yeraltida olsa, penceresizde olsa, minaresizde olsa, ezan minarelerede okutmasalarda, sefil bir yerde olsa camimizi, yani tek ibadet yerimizi, ellerinde gelse,  alicaklar ve biz muslumanlari ibadetlerimizden mahrum birakicaklar. 
Niçin mi boyle pesimist dusunuyorum? cunki bulundugumuz yerin belediye baskani malesef, hmm...ne desem... biraz anti-musluman, anti-turk desem inanin abartili olmaz. Birakin yardimi, cunki butun geliri gonullu musluman kardeslerimiz tarafindan karsilaniyor, icap edilen davetiyeye bile karsilik vermicek kadar kaba bir insandir kendileri. Halbuki diger din kurumlarina, yagudi kesimlere, hiristiyan, katoliklere  gayet lutfediyorlar...Neyseki çokta uzulmedik, bize tenezul etmiyene biz hiç tenezul etmeyiz!... Ama yinede, ben Eda, o isin pesini birakmicam ve eninde sonunda bu belediye baskanina kendimizi tanitmayi basaricam, merak etmeyin dostlar! 
      Evet kurban bayrami kutlamasi demistim, kadin kollari olarak kimimiz pilav, kimimiz, kavurmalari, kimimiz tatlilari evde hazirlayip camide mega bir orgnizasyon duzunledik. Cevremizdeki butun Musluman turk kadinlarimizi ( erkeklerimiz bayram olsada, malesef tatil vermedikleri için çalismak zorundalar, çoçuklarimiz ise okuladalar) davet ederek guzel bir topluluk olusturup, hep beraber bu nigmetleri paylasarak bayramimizi tatlandirdik. Gayet basarili bir kutlama oldu. Allah izin verirse bu hafta sonuda gençlerimize ve kuçuk çoçuklarimiza ayri bir kutlama hazirlicagiz, her ne kadar bayram geçmis olsada biz anca kutluyabildigimiz için dolayisiyla bayramlarimizi  biraz daha uzatmak zorunda kaliyoruz :) eeeh  o kadarda olsun ama deyil mi? ;) Daha nice bayramlara insallah !

5 yorum:

  1. Eda'cığım başta sen olmak üzere bu kutlama organizasyonunda emeği geçen lezzeti yenen tüm hanımları kutlarım. Allah emeklerinizin karşılığını bol bol verecektir eminim. Çoluğa çocuğa eee yurt dışında dahi olsak ailelerimiz asla bizim bayramları unutmamızı istemezdi en azından memleketteki gibi olmasada şöyle şöyle kutlardık diyebilecekleri anılarını siz oluşturuyorsunuz. Tebrikler. Hepinizi güzel yüreklerinizden öpüyorum.
    Hayırlı bayramlar, hayırlı cumalar ablasının birtanesi. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekur ediyorum ablacim, unutmamalari için elimizden gelen gayreti gosteriyoruz, bu zor bir iste olsa... bizde seni opuyoruz sevgi ve saygilarimizla :))

      Sil
  2. avrupa'da ırkçılığın ve islamofobinin yükselişini üzülerek izliyorum... İyi bayramlar

    YanıtlaSil
  3. :(( Evet oyle Narda'cim buyuk bir duzenbazlik var ortada ya ... Rabbim hayirlisini eylesin :(
    Sanada hayirli bayramlar canim

    YanıtlaSil
  4. dernek etkinlik hepsi güzel de böle durumlarda en güzel yemekler oluyo yaa.
    :)

    YanıtlaSil